Hrvatski radio

Radio Rijeka

Radnici TIBO-a i dalje štrajkaju zbog tri neisplaćene plaće

23.06.2015.

11:36

Autor: Vesna Korić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Radnici TIBO-a, tvornice koja je nekada djelovala u sastavu "3. maja", nastavljaju prije tjedan dana započeti štrajk. Od mjerodavnih traže da se hitno pronađe rješenje koje će osigurati stabilno poslovanje i redovitu isplatu plaća.

Većina radnika zalaže se da i TIBO, poput Motora i dizalica, nastavi poslovanje u sklopu Uljanik Grupe. Posla, kažu, imaju dovoljno. Ipak, odlučni su: bez isplate zaostalih plaća više neće raditi. S konferencije za novinare, koju je sazvao Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije, pozvali su radnike iz svih tvrtki koje su u sličnoj situaciji da im daju potporu barem kratkim štrajkovima upozorenja.

Vlada je obećala rješenje za TIBO. No, od obećanja zasad ništa. Radnici su ljuti i ogorčeni što od mjerodavnih nema odgovora kada će se njihova agonija prekinuti. Predsjednik SIKD-a Bruno Bulić naglasio je kako agonija TIBO-a predugo traje, te da je Vlada ta koja treba ispuniti svoje obećanje i napokon hitno riješiti pitanje te tvrtke.

"Ne želimo da netko tjera ljude da rade bez plaće", rekao je Bulić i dodao da radnici više ne samo da ne mogu dolaziti na posao, već ne mogu plaćati ni režije. Pita se zna li premijer Milanović kako je to biti bez plaće tri mjeseca. Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.