Hrvatski radio

Radio Rijeka

Radnici TIBO-a ponovno u štrajku: "Voda nam je došla do grla!"

07.12.2015.

14:04

Autor: Larissa Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Radnici tvornice brodske opreme TIBO u Matuljima, od danas su ponovo u štrajku. Njih 80 nije dobilo već pet plaća, a kako stvari stoje, neće biti isplaćena ni šesta. "Nismo imali izbora", rekao je sindikalni povjerenik metalaca u TIBO-u Željko Bilić.

"Mi sindikalci moramo zaštititi  radnike, a najmanje što možemo u ovome trenutku je pokrenuti štrajk", dodao je Bilić. TIBO je u državnom vlasništvu, dokapitaliziran s 30 milijuna kuna, ali privatizacija nije provedena do kraja.

Vlada se dokumentima obvezala osigurati plaće, no u ovom trenutku nema Vlade koju bi mogli pitati što je s njihovim teško zarađenim novcem. Sudbina tvrtke i dalje je neizvjesna, zapelo je na državnim institucijama, kaže Bilić.

"Mislim da je ovo već četvrti štrajk ove godine, nama je voda došla do grla. Mi više nemamo kalkulacije ni strpljenja čekati ovu sporu državnu administraciju da odradi svoj dio posla. Naš je zahtjev samo isplata plaća, privatizacija nas u ovom tenutku ne zanima", poručuje Željko Bilić

Radnici u štrajku ostaju do ispunjenja zahtjeva. Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.