Hrvatski radio

Radio Rijeka

14:28 / 21.02.2019.

Autor: Josip Krmpotić

Radnik "Čistoće" Ćenan Beljulji Keno izabran za Kastavca godine

Kastavac godine Ćenan Beljulji s nagradom koju mu je uručio gradonačelnik Matej Mostarac (Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka)

Kastavac godine Ćenan Beljulji s nagradom koju mu je uručio gradonačelnik Matej Mostarac (Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Ćenan Beljulji - Keno, radnik "Čistoće", Kastavac je godine 2018. - rezultat je ankete objavljene na mrežnim stranicama Grada, a u toj anketi Keno je dobio najviše glasova svojih sugrađana. Zaposlenik je "Čistoće" već 20 godina, od čega 15 godina radi u Kastvu, na odvozu glomaznog otpada i kartona.

Ćenan Beljulji je prije mjesec dana, kad je osvojio titulu Kastavca mjeseca za lanjski prosinac, gostovao u emisiji "Klasa optimist" i oduševio naše slušatelje. Emisiju možete preslušati OVDJE.

Po struci je konobar, ali je konobarenje napustio još ratnih godina. Otac je četvero djece - od 20, 18, 16 i osam godina - a današnje priznanje ga je oduševilo i još jednom mu potvrdilo da Grad Kastav itekako poštuje radnika, što je rijedak primjer u Hrvatskoj.

Nagradu je Kastavcu godine uručio gradonačelnik Kastva Matej Mostarac, a Ćenan Beljulji je rekao da će i dalje raditi za ljepši i zeleniji Kastav te da mu se čini da je dobio Nobelovu nagradu za mir. Veliku priču o malim ljudima Keno je sveo u tridesetak sekundi - poslušajte:

Kastavac godine, pripremio Josip Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.