Hrvatski radio

Radio Rijeka

Radovan Šofranac: Kada se naježim na pjesmu, znam da će biti dobra!

19.05.2018.

16:04

Autor: Iva Črnjar Ivančan

Foto: privatni arhiv / Facebook

Foto: privatni arhiv / Facebook

Foto: - / -

"Ja ću dalje sam", pjesmu za koju slušatelji top liste Glista glasaju iz tjedna u tjedan, izvodi Radovan Šofranac, pjevač osebujnog glasa koji je svoju karijeru započeo u bendu Mali s velikim bend, a nakon toga odlučio je krenuti u samostalne vode.

Radovan Šofranac po struci je mesar, stoga ga u medijima nazivaju raspjevanim mesarom nježnog srca. Njegova najnovija pjesma osvojila je mnoge slušatelje diljem naše regije. "Ja ću dalje sam" pjesma je koja je nastala spontano. Marko Tomasović radio je glazbu, a s njim sam kliknuo na prvu. Svidjela mi se odmah i rekao sam ja ovo moram otpjevati. Aranžman je napravio Aleksandar Valenčić", ispričao nam je Radovan. 

Kaže da kad bira pjesmu koju će otpjevati, prvo se mora on sam naježiti i tada zna da će pjesma biti dobra. "Ako se ne naježim, onda bih je radije preskočio", objašnjava. "Idem polako, imam svoj put, svaki novi dan ga gradim sve više i više. Možda idem sporije, ali znam da je taj put ispravan", kaže Radovan koji ističe da sve što radi, radi sam i na svoj način. Nastupao je na regionalnom showu Zvezde Granda za koji kaže da je bilo jedno divno iskustvo te je na taj način zadobio publiku diljem regije.

Pohvale je dobio i od Nine Badrić koja mu je jednom prilikom rekla da je pjevanje ono u što se mora usmjeriti. "Nakon bilo kojeg talent showa moraš imati dosta sreće, ali treba biti uporan, vjerovati u sebe i puno raditi. Smatram da je kvalitetniji uspjeh onaj koji dolazi kontinuiranim radom, a ne onaj koji se dogodi preko noći", zaključuje Radovan. Poslušajte razgovor:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.