Hrvatski radio

Radio Rijeka

Radovi na Dječjem vrtiću "Morčić" gotovi do svibnja; više mjesta za jaslice

17.03.2017.

14:34

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prema planovima se odvijaju radovi na novom vrtiću "Morčić" na riječkoj Gornjoj Vežici. Stari je, nakon 40 godina, dao svoje, a modularna gradnja novog od čeličnih elemenata čini se pun pogodak - brza i kvalitetna. Radove je danas obišao gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel sa suradnicima.

Na gradilištu je bio i pročelnik Odjela za upravljanje imovinom Grada Rijeke Vladimir Benac, oko kojega se posljednjih dana, u dijelu medija, širi priča o mogućoj aferi u gradskoj upravi. Pročelnika smo zamolili za komentar svega što se o njemu govori i piše. "Danas smo na lokaciji novog vrtića, u četvrtak je počela gradnja konstrukcija, danas je pod krovom, zadnji moduli su napravljeni - dvije tisuće kvadrata za sedam radnih dana. Ja bih se danas zadržao na tome, a rado ću svakom drugom prilikom odgovoriti na sva pitanja, detaljno. Danas se radujmo ovoj gradnji. Mislim da građani Rijeke zaslužuju upravo to", odgovorio je.

 "Morčić" će biti prava stvar - iz dana u dan u Ulici Braće Stipčić noviteti - na 2 tisuće kvadrata, u 60 prostorija, 10 grupa, centralna praonica, uređen okoliš, na krovu solarni paneli, Zagorci iz "Jedinstva" rade odličan posao vrijedan skoro 35 milijuna kuna.

"Mogu izraziti enormno zadovoljstvo izgledom vrtića, obišli smo sve i po veličini i po svjetlosti. Idealni uvjeti za njihov život, a znamo da djeca borave u vrtiću od 8 do 10 sati", kaže ravnateljica Dječjeg vrtića "Rijeka" Davorka Guštin.

Pravo zadovoljstvo slijedi u svibnju za 170 mališana, a bit će i više djece u jaslicama. "Predvidjeli smo također jednu skupinu koja ne postoji na istočnom dijelu grada, a to je skupina najmlađeg uzrasta – bebe od 6 mjeseci do godine dana, ista takva skupina bit će i u novom vrtiću "Đurđice" tako da vodimo računa o najmlađima i potrebama roditelja koji sve ranije počinju raditi", dodaje ravnateljica.

I kad "Morčić" dobije stanare, stižu i klinci iz vrtića "Đurđice", a tamo kreću radovi na novom vrtiću. Gotovo bi trebalo biti krajem 2017. godine. Gradu Bravo! jer je u posljednjih nekoliko godina u nove objekte s ukupno 440 mjesta uložio 62 milijuna kuna na radost malih i velikih. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.