Hrvatski radio

Radio Rijeka

Radovi na poduzetničkoj zoni Bodulovo pri kraju

18.05.2022.

13:03

Autor: Vladimir Jurić

Gradonačelnik Marko Filipović u obilasku Poduzetničke zone Bodulovo

Gradonačelnik Marko Filipović u obilasku Poduzetničke zone Bodulovo

Foto: Vladimir Jurić / Radio Rijeka

Gradonačelnik grada Rijeke Marko Filipović sa suradnicima obišao je danas Poduzetničku zonu Bodulovo koja se nalazi na Škurinju i koja je trenutno najveći infrastrukturni projekt grada Rijeke, čiji je cilj proširenja sustava infrastrukturne potpore malom i srednjem poduzetništvu.

Gradonačelnik se uvjerio da su radovi pri kraju, te je sve spremno za javni natječaj, na kojem će se moći javiti poduzetnici kojima će na raspolaganju biti 9 lokacija, odnosno 9 građevnih čestica zasebnih veličina od tisuću do osam i pol tisuća metara četvornih, po startnoj cijeni od 61 euro po kvadratu. Zona se prostire na nešto manje od 20.000 kvadrata. Vrijednost poduzetničke zone Bodulovo je 11 milijuna kuna, od čega je iz EU fondova bespovratno dobiveno 8,5 milijuna.


Pročelnica Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke Jana Sertić pojasnila je uvijete natječaja prema kojem u zoni neće biti moguće graditi trgovačke centre, hiper markete i super markete, već isključivo proizvodne pogone.


Građevinske radove izvodi GP Krk.


Poslušajte prilog:

Poduzetnička zona Bodulovo

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.