Hrvatski radio

Radio Rijeka

Radovi u Ulici Dolac i Strohalovoj kasne zbog - kiše

26.02.2016.

14:24

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Do kraja ovoga mjeseca trebao je biti završen zahvat širenja zone ograničenog prometa na cijeli Dolac i Strohalovu, no iz Rijeka prometa navode da radovi ipak kasne - zbog prevelikog broja kišnih dana.

Do sada su izgrađena dva razdjelna otoka za nove rampe na početku Strohalove i na izlazu iz Ulice Dolac, kaže Daniel Frka iz Rijeka prometa. "HEP je svoj dio obavio, izvršena su mjerenja. Uskoro bi trebali pustiti struju i nakon toga postavljamo terminale za čitanje magnetskih kartica i automatske rampe", ističe Frka. Tehnički dio posla bi trebao biti završen za desetak dana, nakon čega slijedi demontaža starih rampi i uređenje kolnika u Ulici Dolac.

Parkirna mjesta u Kurelčevoj neće biti ukinuta dok ne završi postavljanje novih rampi. "Kad se u promet puste nove rampe, onda će u Kurelčevoj biti izbrisana parkirna mjesta koja će omogućiti formiranje dva prometna traka", objašnjava Frka. Kako je projektom smirenog prometa ukinuto pedesetak parkirnih mjesta, korisnici povlaštenih kartica trebaju se javiti u tvrtku Rijeka plus koja će ponuditi korištenje obližnjih parkirališta kad ne bude mjesta u Dolcu i Strohalovoj. Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.