Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ranko Lipovšćak: Kruh "vodeničar" moj je život!

10.12.2016.

13:04

Autor: Antonia Lozo

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ove subote kafe smo popili s riječkim glumcem i poduzetnikom, osnivačem brenda "Demetra" - Rankom Lipovšćakom. Priča s njegovim ekološkim kruhom seže u prošlost, kada je ostavši bez posla u kazalištu odlučio sam zamijesiti svoj kruh i učiniti ga najboljim.

"Sami odlučujemo hoćemo li se trovati i u kojoj mjeri. Zdrava hrana kao takva ne postoji jer je sve kontaminirano" kaže naš gost Ranko Lipovšćak, dodajući da brašno, koje određuje kvalitetu kruha, redovito kupuje u Martinovu Selu. "Nekoć je tamo djelovalo 29 vodenica, a danas postoji samo jedna", govori Ranko.

Riječki glumac u našem se studiju prisjetio i predstave za koju kaže da mu je obilježila život - Nadpostolara Martina. "Nikad nisam doživio da djeca u kazalištu skandiraju 'Martin, Martin' i redom su ustajali i pljeskali." Na upit hoće li ponovno glumiti Martina u predstavi, kaže da ne zna što život nosi i da je sve moguće.

Ranko, osim što je vlasnik brenda Demetra, prije tri godine pokrenuo je i Demetrin zeleni kutak, koji je danas na Potoku, u Ulici Milana Butkovića 2, doživio svoje 40. izdanje. Sljedeće je zakazano za početak 2017. godine. Poslušajte razgovor:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.