Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ratna zastava 111. brigade "Zmajeva" u postavu Zbirke Domovinskog rata

03.10.2018.

14:39

Autor: Vladimir Jurić

Foto: Grad Rijeka

Foto: Grad Rijeka

Foto: - / -

Darom Kluba zapovjedništva 111. brigade ZNG-a, stalni postav Zbirke Domovinskog rata "U obrani Domovine", koji se nalazi u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u Rijeci, proširen je za vrijedan eksponat - ratnu zastavu 111. brigade HV-a "Zmajevi".

Izlaganjem ratne zastave 111. brigade HV-a u stalnom postavu muzeja prikladno će se predstaviti prva i najveća postrojba ZNG-a, kasnije HV-a, osnovana na području Operativne zone Rijeka. Na impresivnom i iznimnom teškom ratnom putu 111. brigade HV-a, mnogi su pripadnici postrojbe položili svoje živote za oslobođenje ratom zahvaćenih krajeva Republike Hrvatske i uspostavu mira.

Stoga ratna zastava postrojbe nosi Red Nikole Šubića Zrinskog, kojim su pripadnici postrojbe odlikovani za iznimne doprinose u Domovinskom ratu.    

Sudionicima koji su se okupili na otvaranju proširenog postava obratili su se Nikolina Radić Štivić, ravnateljica Pomorskog i povjesnog muzeja Hrvatskog primorja, župan Zlatko Komadina te Vlado Milković, predsjednik Kluba zapovjedništava 111. brigade. Poslušajte što je Milković rekao o odluci da zastava 111. brigade HV-a postane dio stalnog postava:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.