Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ravna Gora: pošiljke prije stižu iz Singapura nego iz Delnica!

21.09.2018.

10:01

Autor: Nenad Lučić

Ilustracija (Foto: Pixsell)

Ilustracija (Foto: Pixsell)

Foto: - / -

Zadovoljni prihodovnim pokazateljima, vijećnici Općine Ravna Gora su jučer jednoglasno usvojili polugodišnje izvješće o izvršenju proračuna, a s puno više optimizma nego ranije, načelnik Mišel Šćuka ocijenio je ponovljenu kandidaturu kapitalnog projekta izgradnje dječjeg vrtića na europske fondove.

Mnogo manje razloga za zadovoljstvo bilo je tijekom aktualnog sata, kada je iznova upozoreno na ozbiljne probleme pri dopremi pošiljki na adrese u Općini Ravna Gora. Lokalni čelnici Gorskog kotara su, rečeno je, proljetos dobili jamstva Hrvatskih pošta da će se situacija popraviti.

Međutim, doprema pošiljki iz udaljenih zemalja do poštanskog ureda u Delnicama traje znatno kraće od vremenskog razdoblja, koje je potrebno da se one iz Delnica proslijede primatelju u samo dvadesetak kilometara udaljenu Ravnu Goru, naglasila je vijećnica Barbara Vančina.

"Pošiljka iz Ukrajine, poslana 27. u Hrvatsku je stigla 31. kolovoza, a do Delnica 3. rujna. Od tog je datuma do 12. rujna trebalo uredu u Delnicama da je dopremi u Ravnu Goru. Drugi primjer govori o pošiljci iz Singapura koja je do Delnica putovala petnaest dana. Međutim, ta pošiljka od 31. kolovoza do 20. rujna nije dopremljena iz delničkog ureda do Ravne Gore", ističe Vančina. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.