Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ravna Gora: uređuju se vodovod i kanalizacija, gradit će se novi vrtić

13.10.2016.

15:22

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dan Općine Ravna Gora te blagdan župne zaštitnice svete Terezije Avilske tradicionalno se obilježava višednevnim programom događanja. Na svečanoj sjednici općinskoga vijeća još je jednom naglašen težak položaj u koji Gorski kotar stavlja država, ali ipak se svijetlo gleda i prema budućnosti.

Dva dana uoči središnjega župnog slavlja, održana je svečana sjednica općinskoga vijeća, tijekom koje su istaknuti jednogodišnji rezultati rada lokalne samouprave i najavljena realizacija važnih razvojnih projekata. Glavni je projekt u ovoj i sljedeće dvije godine izgradnja novoga dječjeg vrtića, kaže ravnogorski načelnik Anđelko Florijan. Bit će to vrtić s dvije odgojne skupine za svu djecu, od jedne godine naviše.

I trenutno je Ravna Gora veliko gradilište - dovršava se izgradnja kanalizacijskih kolektora, a u sklopu tih radova bit će zamijenjena i cjelokupna vodovodna mreža, dodao je Florijan. Istovremeno je započela i izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda koji bi trebao biti dovršen 2017. godine.

Ravnogorci očekuju nastavak dobre suradnje sa županijskim i većinom državnih tvrtki. Općinski načelnik kritičan je prema Hrvatskim šumama, koje nisu spremne pomoći u sanaciji cesta za čije je stanje najodgovornija ta tvrtka. "Izgleda da smo mi, načelnici i gradonačelnici Gorskoga kotara, krivi ne samo za najezdu potkornjaka, već i uništavanje cesta koje isključivo koriste Hrvatske šume", rekao je Anđelko Florijan.

I suzbijanje potkornjaka, trenutno najaktualniji goranski problem, teško će se riješiti bez dobre suradnje. O tome će uskoro raspravljati i vijećnici skupštine Primorsko-goranske županije, najavio je njezin predsjednik Erik FabijanićDržava je lošim zakonima Goranima umanjila razvojne šanse, no unatoč tome oni gledaju prema boljoj budućnosti. Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.