Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ravnatelj KBC-a o izgradnji sušačke bolnice, zdravstvenom kadru i pandemiji

12.08.2021.

12:30

Autor: Anja Matić

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Foto: - / -

Doktor Alen Ružić u programu Radio Rijeke komentirao je kako radovi nove sušačke bolnice protječu brže no što je očekivano. Zaključio je i da će KBC Rijeka dovršetkom nove bolnice dobiti kvalitetnu, suvremenu i efikasnu uslugu zdravstvene zaštite stanovnicima triju županija.

Na gradilištu nove zgrade riječkog KBC-a nedavno je bio i premijer Plenković koji je čestitao ravnatelju Ružiću i izvođačima radova, Kamgradu i GP Krku na brzom napretku u radu.

"U ovoj zgradi, osim klinika pedijatrije i porodništva te ginekologije, bit će svi laboratoriji KBC-a, glavna kuhinja i praonica te svi zajednički bolnički servisi, a time ćemo znatno unaprijediti rad KBC-a. Nakon završetka ove zgrade, slijedi treća faza. Do kraja ove godine će konzultanti, koje je odabrala Europska investicijska banka, na javnom natječaju izraditi studije isplativosti i izvodljivosti te idejno rješenje, kao podlogu za prijavu na europske fondove", rekao je Ružić.

Razgovarali smo s doktorom Ružićem o novoj bolnici, ali i broju zaraženih, zdravstvenom osoblju te uvjetima parkiranja ispred bolnica. Poslušajte više:

Doktor Ružić u programu Radio Rijeke, pripremio Robert Ferlin

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.