Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ravnogorski Mountain Madness: utrka koja raste

10.06.2019.

14:09

Autor: Nenad Lučić

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Prije pola desetljeća Ravna Gora u Gorskom kotaru dobila je prvu hrvatsku kros utrku sa zaprekama, a do pete obljetnice događaj nazvan Mountain Madness postao je sportska manifestacija koja se svake godine sadržajno obogaćuje i postaje turistički zanimljiva.

Želeći zadržati atraktivnost i privlačnost natjecanja Edi Dadić, idejni začetnik osebujnog natjecanja u Ravnoj Gori, je i za ovogodišnje izdanje osebujne utrke uspio osmisliti neke nove prepreke. Primjerice, tri metra visok, drveni zid i time je dosegnut broj od 15 barijera. Osim visokih zidova, jedan od većih ispita izdržljivosti svakako je dio staze koji sudionici moraju prijeći noseći vreće.

Nakon kišovitog svibnja organizatori su, unatoč lipanjskom porastu temperatura, do termina utrke uspjeli održati i neke od tzv. blatnih zapreka koje također predstavljaju velik izazov natjecateljima.

Spomenuto neupućenima možda nudi niz razloga za odustajanje od sudjelovanja na takvoj vrsti natjecanja, međutim i ove godine se za ravnogorsku trkačku avanturu prijavilo više od 150 ljudi. Prošlogodišnje brojke su nadmašene, a prvi su se put na startu pojavili i gosti iz inozemstva.

Projekt kros utrke sa zaprekama polako se širi i razvija - u veljači je održana i zimska varijanta tog natjecanja.

Ono i dalje ostaje zaštitno obilježje Ravne Gore, no pomalo se širi i na neke druge, turistički atraktivne destinacije. Naime, jedna je takva utrka održana u Zagrebu, dvije na Hvaru, a tijekom iduće godine još bi dva turistička odredišta mogla biti domaćin projekta Mountain Madness, nada se Edi Dadić. Poslušajte razgovor:

"Planinsko ludilo" se širi, pripremio Nenada Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.