Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nije izglasano: rebalans proračuna Grada Rijeke, ni v.d. ravnatelja Muzeja grada Rijeke

23.03.2023.

12:55

Autor: Neva Funčić

Sjedište riječkog Gradskog poglavarstva

Sjedište riječkog Gradskog poglavarstva

Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka

Vijećnici riječkoga gradskoga vijeća nisu potvrdili prijedlog Upravnog vijeća Muzeja grada Rijeke da vršitelj dužnosti ravnatelja muzeja, do izbora novoga, bude Dario Kulišić, a to znači da će v.d. ravnatelja postaviti ministrica kulture i medija. Vijećnici su glasali s 14 glasova za prijedlog, pet protiv, a čak 10 bilo ih je suzdržano.

Čime nisu bili zadovoljni vijećnici govore nezavisni Davor Štimac i Iva Rinčić, a zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan tumači što će biti prvi zadatak vršitelja dužnosti ravnatelja Muzeja grada Rijeke:

Čime nisu bili zadovoljni vijećnici, što će biti prvi zadatak v.d.-a

 

Prethodno, Riječko gradsko vijeće nije usvojilo ni prvi rebalans proračuna. Nedostajao je jedan glas potpore za prijedlog da se proračun prilagodi smanjenju broja odjela gradske uprave od prvog travnja s 15 na 10, dok bi planirani prihod od 176 milijuna eura ostao isti.


Objavila je to predsjednica vijeća Ana Trošelj, a prije toga poslušajte gradonačelnika Marka Filipovića: 

Rebalans proračuna nije prošao

Na sjednici gradskog vijeća nije prihvaćena ni odluku o novim koeficijentima plaće i drugim pravima gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika grada Rijeke. 


Po četrnaest glasova bilo je i za i protiv, a dva su vijećnika bila suzdržana. 


Kako ta odluka nije prihvaćena, tako je gradonačelnik Marko Filipović s dnevnog reda skinuo točku kojom su trebali biti povećani koeficijenti zaposlenih u gradskoj upravi. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.