Hrvatski radio

Radio Rijeka

[RECEPT] Djevičanska Pina colada

21.07.2021.

11:36

Autor: HRT - Radio Rijeka

Neka ananas bude svjež (Foto: Žarko Bašić / Pixsell)

Neka ananas bude svjež (Foto: Žarko Bašić / Pixsell)

Foto: - / -

Ne, nije riječ o koktelu, već o prefinom kolaču egzotičnog mirisa i okusa. Malo truda, malo mašte i uz svaki zalogaj osjećat ćete sitni pijesak pod bosim stopalima, povjetarac u kosi i miris mora... Slijedite preporuke naše slastičarke Jasminke Sušanj:

DJEVIČANSKA PINA COLADA

Sastojci za biskvit: šest bjelanjaka, malo soli, 300 g šećera, 150 g kokosovog brašna, 150 g oštrog brašna.

Sastojci za kremu: šest žutanjaka, 120 g šećera, jedan vanilin šećer, 200 g šećera u prahu, 250 maslaca.

Sastojci za dekoraciju: cca 400 g ananasa, cca 100 kokosa.

Priprema: Niski lim obucite u masni papir, a pećnicu zagrijte na 180°C. Od bjelanjaka i soli istucite čvrsti snijeg pa mu postepeno dodajte šećer, kokos i oštro brašno. Smjesu izlijte u pripremljeni lim, poravnajte i pecite na 180°C oko 20 min. Izvadite iz pećnice i ohladite.

Za kremu tucite na pari žutanjke i šećer dok se smjesa ne zgusne i posvijetli. Sad je ohladite. U međuvremenu pjenasto istucite putar sa šećerom u prahu i vanilijom pa dodajte ohlađenoj smjesi od žutanjaka. Sada kremom premažite biskvit, bogato pospite kokosom i na par sati stavite u frižider.

Ohlađeni kolač narežite na komade po vlastitom izboru i svaki prije posluživanja dekorirajte s nekoliko komadića ananasa. Svakako dajte prednost sviježem ananasu, ali poslužit će i onaj iz kompota.

I to je to. Uživajte!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.