Najsigurnije je biti doma, pa je naša Jasminka Sušanj pripremila recept za pravi, fini, mirisni - kućni kolač! Tko bi uopće izlazio kad u kući tako lijepo zamiriši i ima finoga slatkog kolača "za po doma"?
17.03.2021.
17:30
Autor: HRT - Radio Rijeka
Najsigurnije je biti doma, pa je naša Jasminka Sušanj pripremila recept za pravi, fini, mirisni - kućni kolač! Tko bi uopće izlazio kad u kući tako lijepo zamiriši i ima finoga slatkog kolača "za po doma"?
KUĆNI KOLAČ
Sastojci:
Postupak:
Pleh za pečenje obucite u masni papir, a pećnicu zagrijte na 180 °C.
Grožđice pomiješajte s rumom i ostavite 10 minuta. Žutanjke i šećer pjenasto umutite, a od bjelanjaka i soli istucite čvrsti snijeg. Sada lagano špatulom pomiješajte žutanjke, snijeg od bjelanjaka i grožđice.
Uz stalno miješanje, dodajte griz, mlijeko, ulje, brašno s praškom za pecivo, jabuke i orahe. Izlijte u pripremljeni pleh i pecite na 180 °C oko pola sata.
Pečeni kolač potpuno ohladite, pa ga premažite tučenim slatkim vrhnjem i obilno posipajte sjeckanim orasima... Dobar tek!
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.
Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora