Naša slastičarka Jasminka Sušanj i ovaj tjedan pripremila je novi recept. Ovoga puta podijelila je s nama kako napraviti najbolje palačinke u koje ide i nekoliko kuglica sladoleda. Mljac! Recept će vam uspjeti, samo si dajte truda, poručila je Jasminka u programu Radio Rijeke.
SMRZNUTE VRELE PALAČINKE
Sastojci za 4 palačinke:
4 pečene palačinke
8 kuglica sladoleda po želji
Za smjesu:
2 jaja
2 bjelanjka
60g brašna
0.5 dl desertnog vina
40g šećera
malo soli
1 vanilin šećer
ulje za prženje
Za dekoraciju:
1 dl slatkog vrhnja, preljev od čokolade po želji
PRIPREMA:
U potpuno hladnu palačinku stavite po dvije kuglice sladoleda pa spojite krajeve kao da radite torbicu. Čvrsto spojite čačkalicom i odmah stavite u frizer.
Za smjesu za paniranje pjenasto istucite žutanjke sa šećerom i vanilijom a bjelanjke sa solju. Spojite obje smjese pa lagano umješajte vino i brašno. Dobro zagrijte ulje za prženje u dubokoj posudi.
Duboko zamrznute palačinke odmah potoćajte u pripremljenoj sjesi i direktno vilicom sa širim zupcima stavite pržiti u ulje. Pržite samo toliko da korica dobije zlatnu boju.
Odmah loptice stavite na tanjur, maknite čačkalice, ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i čokoladnim preljevom i poslužite. Dragi moji kad ovo usavršite možete se smatrati majstorima. Preukusno je...
Dobar tek!
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.