Hrvatski radio

Radio Rijeka

10:14 / 25.08.2021.

Autor: Anja Matić

[RECEPT] Smrznute vrele palačinke

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Naša slastičarka Jasminka Sušanj i ovaj tjedan pripremila je novi recept. Ovoga puta podijelila je s nama kako napraviti najbolje palačinke u koje ide i nekoliko kuglica sladoleda. Mljac! Recept će vam uspjeti, samo si dajte truda, poručila je Jasminka u programu Radio Rijeke.

SMRZNUTE VRELE PALAČINKE

Sastojci za 4 palačinke:
 
4 pečene palačinke
8 kuglica sladoleda po želji
 
Za smjesu:
 
2 jaja
2 bjelanjka
60g brašna
0.5 dl desertnog vina
40g šećera
malo soli
1 vanilin šećer
ulje za prženje
 
Za dekoraciju:
 
1 dl slatkog vrhnja, preljev od čokolade po želji
 
 
PRIPREMA:
 
U potpuno hladnu palačinku stavite po dvije kuglice sladoleda pa spojite krajeve kao da radite torbicu. Čvrsto spojite čačkalicom i odmah stavite u frizer.
 
Za smjesu za paniranje pjenasto istucite žutanjke sa šećerom i vanilijom a bjelanjke sa solju. Spojite obje smjese pa lagano umješajte vino i brašno. Dobro zagrijte ulje za prženje u dubokoj posudi.
 
Duboko zamrznute palačinke odmah potoćajte u pripremljenoj sjesi i direktno vilicom sa širim zupcima stavite pržiti u ulje. Pržite samo toliko da korica dobije zlatnu boju. 
 
Odmah loptice stavite na tanjur, maknite čačkalice, ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i čokoladnim preljevom i poslužite. Dragi moji kad ovo usavršite možete se smatrati majstorima. Preukusno je...
 
Dobar tek!