Hrvatski radio

Radio Rijeka

Reciklažno dvorište na Viškovu: korak prema čistijem okolišu

26.04.2017.

15:19

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U sklopu Radne zone Marinići službeno je otvoreno, na površini od 1.200 četvornih metara, reciklažno dvorište vrijedno milijun i 700 tisuća kuna - izuzetno vrijedan projekt za budućnost, održivi razvoj i ekološki čisto sutra Općine Viškovo.

Već razvrstani otpad žitelji Viškova u reciklažno dvorište mogu dopremati utorkom i četvrtkom od 17 do 20 sati te srijedom i subotom od 9 do 12 sati.

Gradnju reciklažnog dvorišta s čak 80 posto sredstava financirao je Fond za zaštitu okoliša i eneregetsku učinkovitost. Radove je izvela tvrtka Goran graditeljstvo, a njime će upravljati Komunalno društvo Viškovo.

Za Općinu Viškovo to je definitivno prava stvar. Općinska načelnica Sanja Udović ističe da je to reciklažno dvorište velik iskorak u očuvanju i zaštiti okoliša i prvi korak prema prikupljanju otpada na kućnom pragu. 

Općinu je pohvalio i pomoćnik ministra za procjenu utjecaja na okoliš i održivo gospodarenje otpadom Nenad Šćulac i podsjetio da je otvoren javni poziv za gradnju reciklažnih dvorišta, za gradnju odnosno sufinanciranje gradnje. Na raspolaganju je 144,5 milijuna kuna, a za one koji nemaju spremnu dokumentaciju Ministarstvo je osiguralo i dva milijuna kuna za pripremu dokumentacije. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.