Hrvatski radio

Radio Rijeka

Reciklažno dvorište Viškovo nastavlja s radom

27.04.2020.

12:35

Autor: Ivan Ribarić

Foto: Općina Viškovo

Foto: Općina Viškovo

Foto: - / -

Reciklažno dvorište Viškovo počinje s preuzimanjem reciklabilnog otpada od utorka 28. travnja 2020. godine po dosadašnjem radnom vremenu utorkom i četvrtkom od 17-20 sati te srijedom i subotom od 9-13 sati.

Rad reciklažnog dvorišta organizirat će se uz poštivanje svih preporučenih epidemioloških mjera na način da se korisnici puštaju jedan po jedan u prostor Reciklažnog dvorišta poštujući mjeru fizičke udaljenosti od najmanje dva metra.

Svi korisnici sa svojim prijevoznim sredstvima će otpad kao i do sada odlagati na predviđena mjesta unutar Reciklažnog dvorišta Viškovo uz prethodno pokazani službeni identifikacijski dokument. Djelatnik Reciklažnog dvorišta će broj dokumenta upisati u svoj očevidnik bez bliskog kontakta s korisnikom. Korisnik po odlaganju otpada vozilom napušta reciklažno dvorište. Pod tim uvjetima reciklažno dvorište se u redovan rad pušta od utorka 28.04.2020.

U isto vrijeme osigurat će se izdavanje kompostera za kućno kompostiranje mještanima koji su ostvarili pravo na dodjelu kompostera na sljedeći način:

Korisnici koji imaju vaučer ulaze jedan po jedan u Reciklažno dvorište s automobilom, uzimaju zaštitne rukavice, osobno preuzimaju komposter i sami ga ukrcavaju u vozilo te na kraju potpisuju primitak na postavljenom stolu. Nakon svakog korisnika stol će se dezinficirati.

Djelatnik Reciklažnog dvorišta bit će opremljen zaštitnom maskom i rukavicama uz korisnike na propisanoj udaljenosti od dva metra, ali bez dodira i kontakta s korisnicima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.