Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rekreirajte se! Počeo Festival sportske rekreacije

07.06.2015.

08:27

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Festival sportske rekreacije bit će otvoren u 10:30 na Platku uz start biciklističke utrke. Novi projekt Primorsko-goranske županije i Zajednice sportova organiziran je s namjerom da se sve veći broj građana potakne na bavljenje sportom i rekreacijom.

Od 7. lipnja do listopada na raznim lokacijama u Primorsko-goranskoj županiji održavat će se niz sportsko-rekreacijskih manifestacija. Osnovne ideje projekta su promocija zdravog načina života i osvješćivanje građana na činjenicu da se sportskom rekreacijom mogu baviti svi – od djece, školaraca, studenata, radno sposobnih, osobe s invaliditetom i umirovljenici. Na festivalu će se moći hodati, trčati, voziti bicikli, planinariti i plivati, a oni građani koji budu sudjelovali na svim manifestacijama bit će posebno nagrađeni na završnici festivala.

Festival se otvara u nedjelju, 7. lipnja 2015. godine na RSRTC Platku, gdje će biti održana biciklistička utrka, uz mogućnost odabira sportskog ili rekreativnog natjecanja, potom cross utrka na 5 kilometara za građanstvo i na 400 metara za djecu, a oni koji žele hodati moći će prošetati trima šetnicama – Jasenovac, Radeševo i Sleme.

Slijedi: u Fužinama, 20. lipnja Fužinarski polumaraton "Tri jezera"; 4. srpnja na Učki hodanje i obilazak staza Poklon, Vojak i Plas, uz mogućnost obilaska Malikove staze za roditelje s djecom, te noćni uspon; noćni uspon na Snježnik 11. srpnja te istog dana 15. Eco bike Platak; plivački maraton i utrka za građanstvo 15. kolovoza u Crikvenici; na riječkom Molo longu 5. rujna triatlon; 6. rujna biciklistička utrka Memorijal Zambelli. Festival će završiti 10. rujna, na Hrvatski olimpijski dan, prezentacijom sportova na riječkom Korzu. Više pogledajte ovdje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.