Hrvatski radio

Radio Rijeka

Renomirani Lonely Planet Magazin u Londonu predstavlja ponudu Kvarnera

02.11.2019.

11:29

Autor: HRT - Radio Rijeka

Regija Kvarnera uvrštena je na popis Top 10 regija (Foto: Pixsell)

Regija Kvarnera uvrštena je na popis Top 10 regija (Foto: Pixsell)

Foto: - / -

Povodom proglašenja Kvarnera za godišnju nagradu Best in Travel za 2020. godinu te isticanja Kvarnera kao jedne od "must go" destinacija u 2020. godini i uvrštenja na popis "Top 10 regija" u izboru Lonely Planet Magazina, TZ Kvarner organizira predstavljanje na WTM sajmu u Londonu.

Na Kvarneru su britanski gosti u 2018. godini ostvarili 8 % više dolazaka i 6 % više noćenja u odnosu na 2017. godinu, dok se u 2019. godini nastavio trend rasta, pa je tako do sada ostvareno 17% više dolazaka i 28 % više noćenja u odnosu na isto razdoblje 2018. godine.

O Kvarneru će govoriti Tom Hall, potpredsjednik Lonely Planet Magazine i župan Zlatko Komadina, a direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov održat će prezentaciju o turističkoj ponudi Kvarnera s naglaskom na ponudu kulturnog turizma. Nazočit će i ministar turizma Gari Cappelli i direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić. Uz prigodni promidžbeni materijal, prisutni će dobiti priliku upoznati Kvarner kroz posebno pripremljene video materijale.

Od 2010. godine ukupan turistički promet Kvarnera sustavno raste, i to čak za 45% noćenja više u 2019. godini. Posebno je važno da je, primjerice, u predsezoni 2019. godine ostvareno 90% više noćenja nego u istom razdoblje 2010. godine.

Lonely Planet je jedan od najznačajnijih specijaliziranih, turističkih medija u svijetu. Ima veliki ugled i vjerodostojnost, te su, po mišljenju struke, nagrade koje dodjeljuje dokaz stvarne vrijednosti destinacije. Vidljivost pobjednika doseže velike brojke, i to cca 3 milijarde korisnika kojima je plasirana informacija o nagrađenima, 10 milijuna pregleda video materijala i sl., a što govori o utjecaju na svjetsko turističko tržište.

TZ Kvarnera sudjeluje na sajmu WTM u sklopu predstavljanja Hrvatske turističke zajednice, gdje zajednički izlagački prostor imaju TZ Grada Rijeke, EPK Rijeka 2020 i TZ Kvarnera. Na sajmu će, osim press konferencije s Lonely Planet Magazinom, TZ Kvarnera imati brojne susrete s predstavnicima medija i partnerima. Poslušajte što je prije puta u London rekla Irena Peršić Živadinov:

Irena Peršić Živadinov uoči puta u London, pripremila Neva Funčić

Regija Kvarnera uvrštena je na popis "Top 10 regija" (Foto: TZ Kvarner)

Regija Kvarnera uvrštena je na popis "Top 10 regija" (Foto: TZ Kvarner)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.