Hrvatski radio

Radio Rijeka

RetrOpatija: osigurajte ulaznicu na vrijeme!

29.10.2015.

15:29

Autor: Ivica Vrkić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

RetrOpatijski festival naziv je projekta koji će u dvije večeri, 6. i 7. studenog, pod blještavim lusterima Kristalne dvorane hotela Kvarner u Opatiji okupiti neka od najvećih hrvatskih i regionalnih pjevačkih imena.

Bit će to podsjetnik na glazbenu ostavštinu barda hrvatske glazbene scene Ive Robića i legendarnog Opatijskog festivala zabavne glazbe koji se ugasio davne 1986. godine.

Magija dvorane u kojoj se pisala hrvatska glazbena povijest još i danas očarava domaću glazbenu scenu. Nisu joj mogli odoljeti niti vrhunski glazbenici uz čiju će pomoć RetrOpatijski festival donijeti novi sjaj retro dami.
Vječne hitove popularne glazbe, u kojima su uživale brojne generacije slušatelja, u novim će aranžmanima izvesti originalni izvođači, ali i njihovi nasljednici: Marko ToljaDamir KedžoJacques HoudekTereza KesovijaGabi NovakNovi fosiliZorica KondžaNeno Belan & Fiumens, Marijan BanPero Galić iz grupe Opća opasnost, Goran KaranMaja Posavec, Teška industrija, Aleksandra KovačManuella Brečko, vokalni sastav Akvarel, Nina Kraljić i Mia Negovetić. Sve izvođače prati Jazz band Hrvatske radiotelevizije, a glazbeni producent RetrOpatijskog festivala je Olja Dešić.

Svi koji čaroliju domaće glazbene povijesti žele doživjeti uživo, moraju požuriti i nabaviti ulaznice na prodajnim mjestima Festivala Opatija, budući da je broj mjesta u dvorani ograničen i smanjen zbog produkcijskih zahtjeva. Ulaznice se po cijeni od 80 kuna za svaku večer mogu nabaviti u uredima Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici, na glavnoj opatijskoj ulici u blizini hotela Milenij i Imperial, u trgovini Foto Revija i antikvarijatu Ex Libris u Rijeci te na internetskoj adresi mojekarte.hr. 

Poslušajte priču što smo ju zabilježili na susretu organizatora s predstavnicima medija:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.