Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ribafishev "RokOtok" stiže u Primorsko-goransku županiju!

11.07.2022.

15:37

Autor: Robert Ferlin

Domagoj Jakopović Ribafish

Domagoj Jakopović Ribafish

Foto: Marko Dimić / PIXSELL

Profesor geografije, TV voditelj i bloger Domagoj Jakopović Ribafish i ovog će ljeta pokušati ispuniti obećanje svome sinu i od 3. do 26. srpnja preplivati posljednjih, najsjevernijih 17 od 50 naseljenih hrvatskih otoka. U utorak 12.7. kreće s Paga prema Primorsko-goranskoj županiji gdje ga 

Treća plivačka faza projekta RokOtok krenula je iz Privlake pored Zadra 3. srpnja 2022. Ponedjeljak 11.7. Ribafish je iskoristio za dan odmora, a već u utorak kreće dalje prema Primorsko goranskoj županiji, gdje će plivati prema Cresu, Lošinju, Iloviku, Malim i Velim Srakanama, Susku, Unijama te Košljunu s kojeg u utorak 26. srpnja 2022. u 17.30 sati pliva na završni događaj u Puntu na otoku Krku (18.00).


Podsjetimo, projekt RokOtok započinje djelovati 2019. godine kada je u Zagrebu osnovana istoimena Udruga s namjerom da djeci i roditeljima uljepša i razveseli dane koje provode ljeti na našem dijelu Jadrana. Domagoj Jakopović Ribafish je pokrenuo projekt kako bi održao obećanje svome prerano preminulom sinu Roku da će zajedno obići sve naše otoke, i zahvaljujući vrijednim ljudima iz Udruge, prijateljima, „malim“ ljudima, donatorima i sponzorima koji su utkali dio sebe u priču, krenuo na avanturu života, nešto što nitko nikada prije njega nije napravio – plivati do svih naseljenih hrvatskih otoka, njih 50. Ribafish i profesionalni plivači koji se pridružuju na plivanju spajaju dvije najbliže točke otoka, a djeci se preporučuje da plivače sačekaju u plićaku na sigurnom iza bova od stiropora. 


Uz pridavanje važnosti bavljenju sportom, na svakom nastanjenom otoku Ribafish održi prigodno druženje s lokalnom djecom i turistima na kojima govori o važnosti ekologije, problemima zagađivanja i zagađivačima, novim igrama i avanturama te kvalitetnije provedenom slobodnom vremenu djece i roditelja. Vrijedan je pažnje i apel na poboljšanje kvaliteta uvjeta života na otocima, koji je jako dobro prihvaćen od strane samih otočana. 


Kroz tri godine projekta (plivanje je 2020. odgođeno zbog lockdowna), druženjima je 2019. na južnom i 2021. na srednjem Jadranu prisustvovalo preko 3.500 djece i još toliko roditelja, baka i djedova, koji su kućama odnijeli vrijedne i edukativne poklone.


U programu Radio Rijeke s Ribafishem je razgovarao Robert Ferlin:

Domagoj Jakopović Ribafish u programu Radio Rijeke

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.