Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ribarica po nevremenu potonula ispred Ičića, spašeno dvoje članova posade

26.07.2022.

14:54

Autor: Hina

Brodica je potonula, posada, na sreću, spašena

Brodica je potonula, posada, na sreću, spašena

Foto: - / Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Službenici Lučke kapetanije Rijeka u utorak ujutro su pronašli i spasili dvoje članova posade ribarice koja je po iznenadnome nevremenu potonula u riječkom akvatoriju, a Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture izvijestilo je i da na mjestu potonuća nema onečišćenja mora.

Fotografija s pozicije spašavanja dva člana posade

Fotografija s pozicije spašavanja dva člana posade

Foto: - / Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je Ministarstvo o akciji traganja i spašavanja dviju osoba s potonule ribarice.


Dojavu očevica o nestanku ribarice iz vidokruga na moru ispred Ičića, zbog naglog nailaska nevremena, MRCC Rijeka primio je u 10 sati, o čemu je odmah obaviještena Lučka kapetanija Rijeka, čiji su službenici spasilačkim brodom isplovili prema dojavljenoj poziciji.


Nedugo nakon početka akcije uočili su dvije osobe u moru kako se pridržavaju za bokobran potopljene ribarice oko dvije nautičke milje od marine Ičića u smjeru Rijeke. Dvoje spašenih hrvatskih državljana izvučeni su na SAR brod VID i prevezeni u Rijeku, gdje su ih preventivno pregledali djelatnici riječke Hitne medicinske pomoći, čime je akcija traganja i spašavanja uspješno završena.


Uvidom u brodsku dokumentaciju, u sklopu očevida o uzrocima te pomorske nesreće, službenici Lučke kapetanije Rijeke utvrdili su kako je potopljena ribarica, duljine osam metara, ispunjavala sve tehničke uvjete za plovidbu.


Na mjestu potonuća nema tragova onečišćenja mora, a budući da je morsko dno na 60-ak metara dubine, ribarica ne predstavlja opasnost za druge sudionike u pomorskom prometu tim dijelom riječkog akvatorija, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.