Hrvatski radio

Radio Rijeka

RiHub nastavlja s edukacijama za aktivno građanstvo

18.10.2019.

12:06

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: Rijeka 2020

Foto: Rijeka 2020

Foto: - / -

Prvi susret nove serije radionica Suradnja, održat će se u RiHubu (Ivana Grohovca 1a) u subotu u 11 sati. Na radionici će sudionici naučiti kako zajednički planirati projekte koristeći međunarodne smjernice održivog razvoja kao polazni dokument.

Održivi razvoj podrazumijeva razvoj društva u mnogim područjima, ali na način koji ne ugrožava okoliš i budućnost nadolazećih generacija.

Radionice i edukacije pod nazivom Aktivni građani u aktivnom gradu, u okviru kojih se organizira i serija radionica Suradnja, namijenjene su građanima uključenima u projekt Rijeke 2020 - Europske prijestolnice kulture, onima koji se žele uključiti, te udrugama, predstavnicima javnog sektora i građanskim inicijativama koje žele stvarati projekte korisne široj javnosti. Ujedinjavanje građana i zaposlenika javnog sektora u planiranju zajedničkih projekata doprinosi međusobnoj konstruktivnoj komunikaciji i potiče prirodnu suradnju u društveno korisnim projektima.

Na radionici će se učiti o osmišljavanju i stvaranju projekata koji imaju najveću šansu uspjeha jer je za njih zainteresirana šira javnost te onima koji donose opću dobrobit. UN je donio dokument koji se zove "Globalni ciljevi održivog razvoja", taj dokument, s kojim će se polaznici upoznati na radionici, pomaže upravo u planiranju održivih projekata.

Mentori Ana Armano Linta i Veljko Armano Linta zajednički vode Studio Armano Linta te kao kulturni kokreativci rade na projektima s različitim građanskim organizacijama, Ministarstvom kulture, Tranzicijskom mrežom, Hrvatskom permakulturom, Svjetskom mrežom ekosela, Zakladom Slagalica, United World Colleges, Ecolise, te drugim organizacijama i pojedincima zainteresiranima za održivi razvoj.

Prijaviti se može putem obrasca, a prijave su otvorene do 18. listopada u 16 h. Maksimalni broj polaznika ograničen je na 30 sudionika.

Glavni cilj radionica Aktivni građani u aktivnom gradu je poticanje novih suradnji javnog i civilnog sektora te razvoj onih načina suradnje koji najviše odgovaraju suvremenim prilikama u Rijeci.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.