Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječane zalila kiša, u Gorskom kotaru zimski uvjeti na cestama

03.02.2016.

22:23

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Snažna i obilna kiša, praćena povremenom tučom, koja se večeras spustila na Rijeku izazvala je poteškoće u gradskom prometu, a zbog snijega su na većini cesta u Gorskome kotaru uvedeni zimski uvjeti pa sva vozila moraju imati zimsku opremu.

Snijeg večeras pada u Gorskome kotaru, sjeverozapadnoj Hrvatskoj i u višim predjelima središnje Hrvatske (Sljeme), javlja Hrvatski autoklub. Zimski uvjeti vrijede i za dio autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 1 te staru cestu kroz Gorski kotar. Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a ostala vozila moraju imati zimsku opremu. 

Zbog vjetra je samo osobnim vozilima dozvoljena vožnja na dijelu autoceste A6 između Kikovice i Delnica, kao i dijelom riječke zaobilaznice između Škurinja i Orehovice (na mostu Rječina zabilježeni su olujni udari vjetra). Na Krčkome mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na jadranskoj magistrali između Bakra i Senja te na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika dodatno i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (II. skupina vozila).

Tamo gdje nema snijega kolnici su mokri i skliski od kiše, a prijete i odroni, upozoravaju iz HAK-a. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme, posebice kroz gorska područja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.