Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječani 2016. dočekuju na Korzu, u Istri, Dubaiju, diljem Europe

28.12.2015.

12:50

Autor: Olivera Vinković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon Božića, tradicionalno obiteljskoga blagdana, stiže vrijeme za doček nove godine. Neki će i predstojeće dane provesti u krugu obitelji, u svojem gradu, dok drugi idu na daleka putovanja. Prvi vikend u siječnju obično je vrijeme kada i skijaši odlaze na svojih tjedan dana uživanja na snijegu.

Riječani s kojima smo razgovarali na Korzu imaju različite planove za ispraćanje stare i doček nove, 2016. godine. Neki će, kao i za Božć, biti u krugu obitelji, možda samo uz šetnju do koncerta u središtu grada. Drugi pak odlaze u Istru, na Krk, obiteljski ili u većim društvima. Svatko će se zabaviti na svoj način.

I dok neki ostaju u domovima, ili barem unutar zemlje, drugi odlaze na neka daleka odredišta, saznajemo u riječkim putničkim agencijama. Najpopularniji je među njima Dubai, slijede Kuba i Tajland. U Europi, Riječani najviše putuju u Barcelonu, Amsterdam, Rim, Prag, Budimpeštu, Beč, Toskanu, Pariz...

Već tradicionalno, hrvatski skijaši na svojih tjedan dana uživanja na snijegu odlaze prvoga vikenda u siječnju. Stanje na skijalištima diljem Europe nije bajno. Ipak, nude barem umjetni snijeg, oni kojima to dovoljno niske temperature dopuštaju, tako da i zagriženi skijaši putuju kao i obično.

U agencijama bilježe nešto manje rezervacija skijaških aranžmana nego inače, zbog nedostatka snijega i zimskoga ugođaja. Kao i obično, najtraženija su odredišta u Italiji i Austriji: Kronplatz, Andalo, Folgaria, Passo Tonale, Madonna di Campiglio, Bad Kleinkirchheim...

Bilo kako bilo i bilo gdje da jeste, budite veseli i sretni i odmorite se! Poslušajte što o planovima za novogodišnju noć, a nakon toga i skijanju, kažu Riječani i predstavnici turističkih agencija:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.