Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječani o 2016. i očekivanjima od nove godine: Nek' bude bolja!

31.12.2016.

10:03

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U godini koju danas ispraćamo dogodilo se puno toga - nekome dobroga, nekome lošega. Teško bi bilo u nekoliko redaka sažeti društvena i politička događanja koja su obilježila 2016., ali to, barem ako je suditi po Riječanima s kojima smo razgovarali na Korzu, i nije toliko važno.

Jedni kažu da je bila super, drugi da nije bila neka, treći da je bila - užasna. Pa onda opet - solidna, lijepa, prekrasna! Proteklu godinu naši su sugovornici ocjenjivali uglavnom osvrćući se na vlastiti život, bez puno spomena na politiku i sve ono "iznad". Novi članovi obitelji, nova radna mjesta, ugodna iznenađenja - obitelj, zdravlje i posao na prvome su mjestu.

Od 2017. godine Riječani očekuju da bude bolja. Oni koji nemaju posao žele ga pronaći, a koji imaju sve kažu - samo neka bude kakva je bila ova! U svakom slučaju, optimizma ne nedostaje. Za to je sigurno zaslužno i sunce koje nas već danima prati, pa kako da i budemo pesimistični?! U novu godinu noćas ulazimo pod vedrim nebom, takva neka bude cijela - vedra, sretna i bolja! Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.