Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječani prvi putem Rijeka City Card portala plaćaju račune bez provizije

12.11.2021.

12:14

Autor: Neva Funčić

Foto: Neva Funčić / HRT Radio Rijeka

Foto: Neva Funčić / HRT Radio Rijeka

Foto: - / -

Rijeka je prvi grad u Hrvatskoj u kojem građani putem Rijeka City Card portala mogu plaćati račune kreditnim i debitnim karticama bez naknade. Novom uslugom mogu se platiti objedinjeni računi RI-Stana, parkiranje na parkiralištima Rijeka Plusa te članarine i zakasnine u Gradskoj knjižnici Rijeka.

Usluga je praktična, jednostavna, sigurna i besplatna, istaknuo je na predstavljanju nove usluge RCC portala Željko Jurić, pročelnik Zavoda za informatičku djelatnost Grada Rijeke. Uz već postojeće usluge Autotroleja, najam Ricikleta, plaćanje parkiranja te izrade Torpedo kartice, građanima je omogućeno plaćanje i usluga Gradske knjižnice Rijeka, satne i dnevne parkirne karte Rijeka Plusa te plaćanje objedinjenih računa Ri-Stana kreditnim i debitnim karticama bez naknade.

Direktorica tvrtke Poslovni sustavi Silvija Lučić izvijestila je da broj korisnika RCC portala u pandemiji raste, trenutno 5 800 Riječana koristi portal za plaćanje računa, a očekuje se da će s novom uslugom taj broj višestruko porasti. RCC portal izradili su TD Poslovni sustavi d.o.o. i tvrtka Kupuj online d.o.o. koja radi sa inovativnim rješenjima e-poslovanja i uvođenja umjetne inteligencije u e-poslovanje.

Direktorica Ri- Stana Laura Bolić Lazarić rekla je kako godinama opada trend plaćanja na šalterima. Tijekom poslijednje dvije godine pandemije korisnici se sve više služe internetskim uplatama, tako da očekuje da će usluga jednostavnog plaćanja bez naknade kartičnim tvrtkama biti dobro prihvaćena.

Za registraciju na RCC portalu potreban je OIB te broj bilo kojeg Ri-Stan računa. Pojednostavljenim načinom mogu se platiti troškovi komunalnih usluga, najamnine te vodnih usluga, a plaćanje je dostupno i stanodavcima i stanoprimcima, kao i osobama koje imaju odobrenje za plaćanje računa umjesto osoba za koje skrbe, djecu ili roditelje. 

Poslušajte izjave:

Bolić- Lazarić i Jurić o plaćanju bez naknada, pripremila Neva Funčić

Galerija
Foto: Neva Funčić / HRT Radio Rijeka, Foto: -/-
Foto: Neva Funčić / HRT Radio Rijeka, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.