Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječani slave blagdan zaštitnika sv. Vida

15.06.2019.

10:52

Autor: Iva Črnjar Ivančan, Tatjana Sandalj

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / -

Rijeka slavi blagdan sv. Vida, svog zaštitnika. Program u gradu traje cijeli dan, a svečano misno slavlje je u 18 sati uz procesiju gradskim središtem. Misu će predvoditi kardinal Josip Bozanić, a dolazak je najavila i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović.

U galeriji Principij otvorena je izložbe fotografija s Fotografskog doručka u Rijeci na temu: Rijeka i Riječani, Rijeka – Europska prijestolnica kulture. Dvadeset autora Rijeku gleda različito: od klasičnog, gotovo dokumentarističkog pristupa, do slika - metafora. Izložba će ostati otvorena do 22. lipnja.

Bokeljska mornarica, uz pratnju Gradske glazbe Trsat, izvest će kolo na riječkom Korzu u 17 sati i 30 minuta, a na Trgu 111. brigade Hrvatske vojske cijeli dan traje 11. sportsko-penjačko natjecanje Zero Memorijal 2019. Na Korzu su Riječke mažoretkinje i učenici O.Š. Kozala koji su izrađivali satove u programu "Dan koji teče, kazaljka koja se okreće". 

Na Trgu Riječke rezolucije, u 21 sat, počet će koncert ženske Klape Luka. Više od tri desetljeća ta je klapa sinonim kvalitete ženskog klapskog pjevanja. Profilirala se osebujnim voklanim izvedbama njegujući a'capella dalmatinski i primorsko-istarski glazbeni izričaj, uz izvođenje autorskih pjesama i raskošnih obrada popularnih pjesama.

Čestitku sugrađanima uputili su nadpiskup riječki Ivan Devčić i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, poslušajte:

Čestitka Vojka Obersnela, pripremila Iva Črnjar Ivančan

Nadbiskup Devčić uz čestitku upozorava: nitko ne smije biti progranjan jer je drugačiji, pripremila Iva Črnjar Ivančan

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.