Hrvatski radio

Radio Rijeka

14:18 / 02.01.2017.

Autor: Lea Domijan Fišter

Riječani sve češće ski aranžmane traže na internetu

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U prvom tjednu Nove godine već tradicionalno kreće priča o hrvatskim građanima koji odlaze na skijanje. Oni koji prakticiraju tu vrstu odmora, uglavnom, su se za to pobrinuli već krajem prošlog ljeta ili jeseni. Provjerili smo kakav je bio interes Riječana za skijaške aranžmane.

Za razliku od ljetnih godišnjih odmora hrvatskih građana, kojima se mediji uglavnom ne bave, na redu je takozvani "Hrvatski skijaški tjedan".

Predstavnici turističkih agencija nerado govore o broju prodanih aranžmana. Tek nekolicina javno priznaje da je buking za skijanje već prošao, da je sad veći interes za tople destinacije na kojima se može i kupati. A što se skijanja tiče, tvrde da je interes Riječana standardan. 

Posljednjih godina bio je pojačan interes za kraća putovanja, adventski provod ili aranžmane koji se uz doček nove godine uključivali i skijanje. Osim toga, ljudi sve više na internetskim stranicma pronalaze ono što im odgovara.

U Ageniciji RB Trevel Mirajna Rahelić kaže da Riječani uglavnom biraju jeftinija odredišta u talijanskim Dolomitima gdje, uz smještaj, dobiju i ski pass. Primjerice: deset tisuća kuna je sedam polupansiona i ski pass ili smještaj u apartmanima za četvoro po cijeni od šest tisuća kuna. 

Bobo Grujičić iz agencije My Travel ističe činjenicu da je ogroman broj aranžmana ili do tisuću kuna ili preko 20 tisuća kuna. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.