Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječani velikog srca: Ugostili majku i dvije djevojčice iz Siska

09.01.2021.

10:12

Autor: Matea Krmpotić

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Foto: - / -

Nema tko nije čuo ovu priču. Vrlo brzo je odjeknula u javnosti i svi od tada pamte majku i dvije djevojčice koje su ostale bez svog doma u Sisku. Toplinu, utjehu i razloge za osmijeh našle su u Svilnom, gdje ih je u svom domu ugostila bivša riječka odbojkašica Patricia Daničić Medač.

"Cijela Hrvatska je čula bol i vapaj Banovine. Mi u kući smo osjećali da mora biti nešto više od pelena i konzervi, nešto što možemo napraviti. Dotukao nas je prilog na vijestima - dok je Melanija pričala o svojoj tužnoj sudbini, a iza nje te dvije curice koje spavaju u jaknama s maskicom...Tražila sam broj, dobila sam Melaniju iduće jutro. Muž i ja smo sjeli u auto i otišli u Sisak, prisjeća se Patricia Daničić Medač koja se javila u Kafe Radio Rijeke.

Iza obitelji Hobor je teška priča. Melanija Hobor samohrana je majka dvjema djevojčicama, Anđeli i Matei. Vrlo je rano ostala bez supruga, hrvatskoga branitelja, koji je umro od posljedica raka.

"Nakon što se pročula ova priča, brojni ljudi su me zvali - žele ponuditi konkretnu pomoć, zovu doktori, stomatolozi, arhitekti", govori nam Patricia.

Patricijina desetogodišnja kći Marija izvrsno je prihvatila društvo. "Slažu se odlično. Nerazdvojne su i sve dijele", s osmijehom opisuje Patricia.

Kada su došle u naš kraj, Anđelu i Mateu najviše je oduševilo more. Bile su jednom u Selcu na moru, ali bile su jako male. Već se dogovaramo, idemo bacati kamenčiće, jedva čekaju. Tako im malo treba za veselje, tako su skromne, opisuje Patricia. 

Detaljnije o ovoj toploj, ljudskoj priči i obitelji iz Siska koja je ostala bez svega, poslušajte u razgovoru:

Patricia Daničić Medač na Kafeu, pripremila Matea Krmpotić

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.