Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječanka Kristina Sepčić mentorica godine u susjednoj Sloveniji

20.02.2021.

13:34

Autor: Alen Čemeljić

Kristina Sepčić (Foto: Sveučiište u Ljubljani / Facebook)

Kristina Sepčić (Foto: Sveučiište u Ljubljani / Facebook)

Foto: - / -

Profesorica Kristina Sepčić sa Sveučilišta u Ljubljani, naša Riječanka, biokemičarka svjetske razine, proglašena je mentorom godine u susjednoj Sloveniji. Nakon tog priznanja proglašena je i osobom tjedna u Sloveniji, a u utrci za osobu mjeseca u deželi pobijedio ju je poznati košarkaš Goran Dragić.

Nije to jedina nagrada koju je dobila u posljednje vrijeme, u njezinom je vlasništvu i Lapajnetova nagrada, stručna nagrada za istraživanje na području biokemije. Dobar povod za gostovanje u Klasi Optimist.

Već je 33 godine u Sloveniji, a posljednji put je bila gošća Radio Rijeke prije dvadeset godina kada je kao mlada istraživačica mora proučavala morske spužve. Dvadeset godina kasnije najomiljenija je mentorica među studentima u Sloveniji. U Rijeci nije bila već pola godine, ali u normalnim okolnostima često dođe do rodnog grada gdje je nekoliko godina i predavala na Odsjeku za biotehnologiju. Ronjenjem se više ne bavi, ali more i rodni kraj ostali su zauvijek u srcu.

Kristina Sepčić mentorica godine u Sloveniji, pripremio Alen Čemeljić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.