Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeci odobrena europska sredstva za četiri projekta

23.04.2016.

09:00

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradu Rijeci je kroz Program transnacionalne suradnje INTERREG Središnja Europa 2014.–2020. odobreno sufinanciranje četiri projekta: URBAN INNO, CERIecon, SLURP i ReSites sredstvima Europske unije. Riječ je o gotovo 670 tisuća bespovratnih eura.

Ukupni proračun Grada Rijeke za te projekte je 778.073,69 eura, od toga su bespovratna europska sredstva 661.362,64 eura.

Za sufinanciranje je prijavljeno 620 projekata, u drugi krug prošao je 91, a samo 5,6 posto projekata dobit će sredstva. Za sufinanciranje je odabrano tek 35 projekata, među njima i četiri projekta Grada Rijeke.

Riječki projekti odnose se na područja unapređenja inovacijskog kapaciteta gradova i regija – URBAN INNO; unapređenja poduzetničkih vještina i kompetencija – CERIecon; smanjenja emisija CO2 u sektoru prometa – SLURP i jačanje kapaciteta za upravljanje okolišem – ReSites. Provodit će se do 2019. godine.

Program transnacionalne suradnje INTERREG Središnja Europa 2014.–2020. (Interreg Central Europe) u teritorijalnom smislu obuhvaća i pruža podršku regionalnoj suradnji devet srednjoeuropskih država članica Europske unije. Osnovni cilj programa "Suradnja iznad granica kako bismo gradove i regije središnje Europe učinili boljim mjestima za život i rad" postići će se provedbom pametnih rješenja koja pružaju odgovore na regionalne izazove u područjima inovacija, ekonomije s niskom razinom CO2, okoliša, kulture i prometa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.