Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječka Costabella: položen temeljni kamen

27.04.2017.

13:30

Autor: Neva Funčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na riječkoj Costabelli položen je kamen temeljac 56 milijuna eura vrijednog turističkog kompleksa Costabella Luxury Resort & Spa. Planirana je gradnja hotela s četiri zvjezdice i 21 vile s 54 apartmana, bazenima i plažom s vlastitim privezištem za jahte.

Češkim običajem "poklepanja", čekićanja kamena temeljca, obilježen je početak gradnje turističkog kompleksa na Costabelli. Na 18 hektara uz more, uz šetnicu prema Opatiji, niknut će hotel i 21 kaskadna vila sa zelenim krovovima, kongresnom salom, saunama i vanjskim bazenom. Predviđeno je i otvaranje dentalnih i ordinacija za estetsku kirurgiju te plaža povezana tunelom ispod šetnice. Kompleks će zapošljavati 200 ljudi, a za tri godine, dakle 2020., očekuju se prvi gosti.

Predsjednik uprave tvrtke JTH Jaroslav Tresnak istaknuo je kako će svih 196 soba imati pogled na more, a arhitekt Vladi Bralić pojašnjava kako će svi ravni krovovi vila biti ozelenji te tako ublažiti efekt zagrijavanja velikih staklenih površina zidova i prozora. Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel očekuje značajno povećanje smještajnih kapaciteta Rijeke te ističe kako će šetnica uz more na Costabelli imati slobodan pristup za sve građane. 

Investitor značajnog turističkog projekta je češko poduzeće JTH, a izvođač početnih radova GP Krk. Češka grupacija JTH ima 25 godina iskustva u investiranju u nekretnine u Češkoj, Slovačkoj i Hrvatskoj. Gradili su više trgovačkih lanaca, u Kastvu su nedavno završili vrtić i trgovački centar, a hotel na Costabelli drugi je u obitelji tvrtke koja osniva i dio grupacije koja će se baviti hotelijerstvom.

Tresnak, vlasnik tvrtke, na Kvarner je prvi puta došao kao 19-godišnjak i od tada se stalno vraća. S Borjanom Brnčićem, direktorom tvrtke JTH Costabella, veže ga dugogodišnje prijateljstvo. Za lokaciju budućeg hotela na obali Kvarnera Tresnak kaže kako je to najljepše mjesto na svijetu: "Tu bi živio! Hrvatska ima sve - lijepo more, dobre ljude i izvrsnu hranu. Nema greške!"

Poslušajte kako o projektu govori arhitekt Vladi Bralić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.