Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječka komunalna društva bogatija imovinom

17.05.2016.

14:22

Autor: Damir Pijaca, Željka Lopac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Komunalna društva u vlasništvu Grada Rijeke u prošloj su godini investirala preko 200 milijuna kuna, 46 posto više nego u godini ranije. Pri tom, društva su dala doprinos i u ostvarivanju socijalnog programa te na eko-planu, rečeno je na kolegiju riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela.

Potpisan je Ugovor o javnim radovima za energetsku obnovu Osnovne škole Nikola Tesla između Grada Rijeke i tvrtke VG5 iz Ljubljane. Bespovratna sretstva osigurana su iz Pilot projekta za energetsku obnovu zgrada. Radovi su vrijedni oko sedam milijuna kuna, a nakon energetske obnove očekuje se ušteda u potrošnji energije za oko 50 posto. 

U odnosu na 2014. godinu, porast dugotrajne imovine ostvarili su: Autotrolej, Čistoća, Vodovod i kanalizacija te Rijeka promet. Direktor Autotroleja Željko Smojver potsjetio je da je prošle godine nabavljeno jedanaest autobusa, a devet njih pogonjeno je stlačenim prirodnim plinom i dva euro-dizelom. 

Grad Rijeka sufinancirat će nabavu sportske opreme potrebne u pripremi riječkih olimpijki Sare Kolak i Snježane Pejčić za nastup na 31. olimpijskim igrama s 55 tisuća kuna: Pejčić 33 tisuće te Kolak 22 tisuće kuna.

Na novinarsko pitanje odnosa prema korisnicima usluga riječkog Energa, njegov direktor Sanjin Kirigin je rekao da je uzajamni dijalog postignut te naglasio da "...u ovom trenutku ne bi mogao apostrofirati neki veći problem". 

U nastavku kolegija gradonačelniku Vojku Obersnelu predočena su izvješća o radu ustanova u kulturi, prijedlog zaključka o donaciji riječkom Centru za autizam Rijeka, pokroviteljstvu Grada Rijeke nad petim Kvarnerskim festivalom mora i pomorske tradicije. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.