Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječka nadbiskupija: Prihvatimo ruku Krista uskrsloga!

03.04.2021.

16:00

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: Riječka nadbiskupija

Foto: Riječka nadbiskupija

Foto: - / -

Prihvatimo ruku Krista uskrsloga! Naslovili su tako zajedničku poruku uz blagdan Uskrsa riječki nadbiskup Ivan Devčić i nadbiskup koadjutor Mate Uzinić. "Prepustiti se Bogu, dopustiti mu da nam oprosti, da nas zagrli i da nas vodi, to je sve što Bog od nas i ovog Uskrsa traži", poručuju.

Zbog epidemioloških mjera Riječka nadbiskupija organizirala je izravni prijenos misa i obreda Velikoga tjedna i Uskrsa iz riječke Katedrale sv. Vida na Facebook stranici i Youtube kanalu nadbiskupije. Misu velike subote od 18 sati predvodit će nadbiskup https://ri-nadbiskupija.com/prihvatimo-ruku-krista-uskrsloga/. Blagdansku misu na Uskrs u osam sati predvodit će rektor riječke katedrale monsinjor Matija Matičić. Misu na talijanskom jeziku u 9:30 velečasni Mario Gerić, a svečanu misu u 11 sati monsinjor Devčić.

Pandemija, potres, ekonomska kriza, neizvjesnost koja nas ispunja strahom, samo su dio situacije u kojoj se lako prepuštamo beznađu, baš kao Petar koji, krenuvši po moru prema Isusu, obuzet strahom od vjetra i oluje počinje tonuti.

Na Uskrs prihvatimo ispruženu ruku potpore Krista uskrsloga, pozivaju nadbiskupi.

Prihvatiti nije jednostavno, zahtijeva odluku i uključuje preuzimanje odgovornosti, ali to "...znači prihvatiti plan koji Bog ima s nama i za nas. I oprostiti se s vlastitom prošlosti, da bismo mogli s Kristom živjeti sadašnjost i budućnost", poručuju Devčić i Uzinić.

Poruku u cijelosti možete pročitati na stranici Riječke nadbiskupije OVDJE, a u nastavku poslušajte poruku monsinjora Ivana Devčića:

Uskrsna poruka monsinjora Devčića, pripremila Helena Anušić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.