Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječka oporba: Ili ostavka pročelnika ili referendum za opoziv Obersnela!

24.08.2018.

14:33

Autor: Radio Rijeka

Horvat, Čordašev, Mandić i Kukuljan (Foto: AM)

Horvat, Čordašev, Mandić i Kukuljan (Foto: AM)

Foto: - / -

Riječka oporba poručila je gradonačelniku Obersnelu da očekuje ostavke pročelnice Vere Begić Blečić i pročelnika Vladimira Benca ili pokretanje postupka pred službeničkim sudom. Ukoliko gradonačelnik to ne učini, oporba će pokrenuti prikupljanje potpisa za njegov opoziv putem referenduma.

Najavila je to danas Petra Mandić iz Mosta na zajedničkoj konferenciji za novinare oporbenih gradskih vijećnika iz Mosta, Živog zida, Akcije mladih te nezavisnog Josipa Kukuljana.

"Nedostatak odgovornosti jedan je od temeljnih problema našeg društva, i osim kaznene odgovornosti Vere Begić Blečić, mora postojati i ona društvena i moralna odgovornost pročelnice za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, od koje tražimo trenutačnu i neopozivu ostavku na visoku javnu funkciju koju obnaša", stav je Jadranke Horvat iz Živog zida.

"Od gradonačelnika tražimo da se ispriča za svoju neprimjerenu reakciju, grešku pred godinu dana, kada je amnestirao pročelnicu, da prizna svoju pogrešku i pozove pročelnicu da podnese ostavku. To je minimum minimuma koje mora napraviti", smatra Tihomir Čordašev iz Akcije mladih. 

Nezavisni vijećnik Josip Kukuljan istaknuo je "dvostruka mjerila" SDP-a prema vlastitom članstvu. "Dok svoju članicu i članicu predsjedništva Foruma žena Veru Begić Blečić njezine stranačke kolege najoštrije osuđuju zbog njezinog ponašanja i govore da ona ne zaslužuje biti član SDP-a, dotle se štiti pročelnik Vladimir Benac, također njihov član i potpredsjednik Mjesnog ogranka Pećine, koji je suspendiran i osumnjičen za nezakonito pogodovanje. Pitam se da li Benac suviše toga zna da bi ga se udaljilo od stranke i radnog mjesta ili je posrijedi nešto drugo?", rekao je Kukuljan.

Pozvali su i HNS, PGS, IDS, SDSS, HSU i Laburiste da se pridruže zahtjevima riječkih oporbenih stranaka i nezavisnih vijećnika, naizivajući Rijeku "europskom prijestolnicom neodgovornosti". Cijeli tekst objave za medije donosimo u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.