Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječka ponuda hostela sve veća

14.07.2013.

10:31

Autor: Antonia Lozo / Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U jeku turističke sezone interes za smještajnim kapacitetima u Rijeci postaje sve veći, a i ponuda je sve bolja. U Rijeci je otvoreno čak trinaest hostela.

Prije sedam godina u Rijeci je otvoren prvi hostelski objekt: Omladinski hostel smješten u Villi Cosulich iz 19. stoljeća. Kao i svakog ljeta do sada, njegova je popunjenost vrlo dobra. Najčešći su individualni gosti, baš kako je to u hostelima običaj svud po svijetu, ali ima i grupa. Omladinski hostel ponosni je vlasnik certifikata kojim je uvršten na listu visoko kvalitetnih hostela. Osim smještaja nude i zabavni program, uglavnom koncerte.

Rijeka je prije nepuna četiri mjeseca postala bogatija za dva nova hostelska objekta. Hostel Dharma gostima nudi u Rijeci jedinstvenu ponudu: holistički pristup turizmu, što, među ostalim znači zdravu hranu i jutarnje vježbanje joge. Istovremeno taj je objekt primjer dobre prakse prenamjene gradske industrijske baštine u turističke svrhe.

Poslušajte što je o ponudi, kvaliteti i zadovoljstvu gostiju u riječkim hostelima doznala novinarka Radio Sove Antonia Lozo:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.