Prvi petak u kolovozu na riječku je ribarnicu privukao mnoge građane željne dobrog i friškog ribljeg ručka. Dobra ponuda nije nikoga ostavila praznih ruku, a tradicionalno se najviše kupuje sitna plava riba koje danas na riječkoj ribarnici ima i više nego dovoljno.
Srdele i inćuni prevladavaju na štandovima - cijena za kilogram srdele je 20 kuna, dok ćete za kilogram inćuna izdvojiti 30 kuna. Svježi i veliki primjerci oslića također se mogu pronaći na više štandova, a njihova se težina kreće od 1,5 do 2 kilograma po komadu. Tu je i hobotnica čija je cijena 120 kuna za kilogram, a isto toliko morate izdvojiti i za kilogram friških jadranskih lignji. Mnogima draga girica danas se može pronaći kod samo jednog prodavača, a cijena je 80 kuna za kilogram.
Najzanimljiva danas na ribarnici je žaba - primjerak težak oko 4 i pol kilograma, a cijena za kilogram je 160 kuna. Budući da je za nju potrebno izdvojiti više od 700 kuna jer se prodaje u komadu, vjerojatno će završiti u nekom od riječkih restorana.
Za lagani ljetni ručak riječka je tržnica pravo mjesto za obaviti "špežu", stoga požurite dok ribe još ima i ne zaboravite zaštitnu masku - ona vam treba za ulazak u ribarnicu, a na ulasku morate dezinficirati ruke.
Današnja ponuda na ribarnici:
- srdela: 20 kn/kg
- inćun: 30 kn/kg
- brancin: 60-80 kn/kg
- orada: 60-80 kn/kg
- škombar: 60 kn/kg
- lignje: 120-140 kn/kg
- zubatac: 160 kn/kg
- hobotnica: 120 kn/kg
- oslić: 60 kn/kg
- girica: 80 kn/kg
- grdobina: 100-120 kn/kg
- tuna: 140 kn/kg
- dagnje: 20 kn/kg
- rep žabe: 180 kn/kg
- žaba: 160 kn/kg
- kozice: 70 kn/kg
- muzgavac: 50-60 kn/kg
- trlja blatarica: 20 kn/kg
- golub: 50 kn/kg
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.