Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječka subota: ples i glazba u srcu grada

19.09.2020.

09:43

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / -

Plesači riječkog Baleta plesat će na riječkom Korzu od 11 sati. Gradska glazba Trsat promenadni koncert održat će na Titovom mostu u 18 sati, a ne kako je ranije najavljeno u podne - repertoar za sve dobi i ukuse.

Kada ste zadnji put uživali gledajući profesionalne plesače kako "lebde" kroz fizički nevjerojatno zahtjevne vježbe klasičnog baleta, pitaju iz HNK Ivana pl. Zajca i pozivaju da budete na riječkom Korzu, blizu gradske ure, gdje će plesači riječkog Baleta izvoditi prilagođenu verziju dnevnih vježbi uz baletni štap i glazbu. Riječ je o najavi plesnih predstava "Čipka" i "Plamteća voda" što ih možete vidjeti u kazalištu.

Na mostu kod Konta bit će održan još jedan promenadni koncert Gradske glazbe Trsat, u sklopu programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture.

Koncerti su dio programa Civilne inicijative te nastavak uspješnog projekta iz prošle godine kada je odžano devet promenadnih koncerata Gradske glazbe Trsat i limenih orkestara Spinčići i Marinići na Titovom mostu na Rječini.

Najavljen je raznolik muzički repertoar koji će pratiti nastupi mažoretkinja, akrobata i plesača različitih plesnih stilova.

Želja je da promenadni koncerti na Titovom mostu prerastu u lijepu urbanu tradiciju Rijeke.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.