Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječka tržnica i dalje prazna, postoji mogućnost ponovnog otvaranja

07.04.2020.

12:40

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Riječka tržnica, i dalje je pusta, bez prodavača svježeg voća i povrća. Isto tako, zatvorena je i ribarnica. Kupcima su dostupna samo dva zatvorena paviljona, u kojima se prodaju sir i mliječni proizvodi, te mesnice koje zadovoljavaju epidemiološke upute.

Na vanjskom prostoru kameni stolovi su prazni i prodajne kućice zatvorene. Tek na nekima stoje obavijesti o dostavi proizvoda pozivom na mobitel. Načelnik Županijskog stožera civilne zaštite, Marko Boras Mandić:

Na jutaranjem dogovoru rečeno je da će uputa biti dostavljena danas na Županijski stožer i sve gradske stožere koji imaju mogućnost na svom prostoru za otvaranje tržnice. Okvirno je rečeno da uz mjere zaštite i distance kupaca i prodavača, kao i ograničavanje broja kupaca koji mogu na određeno područje ući, ako je riječ o tržnicama na otvorenom, da se omogući jedan ulaz, jedan izlaz te da se sve okolne ulice ograde kako ne bi moglo na jedno određeno područje doći prevelik broj ljudi. Ako to omogućimo, onda ćemo sve ovo što smo do sad napravili kompromitirati, rekao je Boras Mandić.

Marko Boras Mandić o tržnici, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.