Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Riječka zvečka 2" zveči i u kolovozu

11.08.2016.

10:21

Autor: Ivica Vrkić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Manifestacija "Vežičke ljetne noći", što se pod nazivom "Riječka zvečka 2" održava do kraja kolovoza, nastavlja se ovog tjedna nastupom zagrebačke grupe Songkillers te iluzionističkim show programom "Omađijaj me" Andreja Škedela.

Do kraja kolovoza očekuju nas još koncerti pulske skupine Nola i zagrebačke kantautorice Sare Renar, a na listi izvođača su i Blagdan band, Izet Medošević te grupa Stampedo čiji će nastup 31. kolovoza biti uvod u ovogodišnji "Hartera festival".

"Riječka zvečka" je svoj program počela u kolovozu prošle godine, da bi je ove organizatori, potaknuti dobrim interesom publike, produljili na sva tri ljetna mjeseca. Tako su dosad u parku na križanju Kvaternikove i ulice Martina Kontuša na Donjoj Vežici nastupili Jinx, Detour, Edo Maajka, Quasarr, Nord, Davor Lukas Bajo i Callahan Band te cure iz skupine E.N.I.

"Zvečka se čuje, ali nije preglasna", kaže jedan od ljudi zadužen za organizaciju ove manifestacije Ante Toni Tibljaš koji je zadovoljan što je "Riječka zvečka" uspjela prerasti granice kvartovskog događaja.

Ovog četvrtka, od 21 sat, će je svojim nastupom obogatiti zagrebačka grupa Songkillers čiji je vođa i vokal Željko Banić Bane u programu Radio Rijeke najavio playlistu sastavljenu od najvećih uspješnica benda koji djeluje više od dvadeset godina.

Na repertoaru će im se naći i obrade poznatih domaćih te inozemnih hitova. Tom će prilikom Songkillers, koji u Rijeku dolaze u peteročlanom sastavu, podsjetiti i na svoje suradnje s poznatim domaćim vokalima među kojima su Dino Dvornik i Valerija Nikolovska te u novije vrijeme Nikola Marjanović s kojim bend radi na snimanju novog albuma. Poslušajte razgovor:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.