Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječke plaže za sezonu spremne: uloženo 4 milijuna kuna

26.05.2015.

12:20

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječke plaže spremne su za sezonu kupanja. Grad Rijeka je, za europske pojmove, jedinstveno urbano područje s 22 plaže kojima gravitira 200 tisuća ljudi, a kvaliteta mora za kupanje je izvrsna!

Tijekom protekle četiri godine tek je na jednom mjernom mjestu u Rijeci, Kantrida istok, more bilo tek zadovoljavajuće kvalitete, a to se nije ponovilo lani i preklani. Sve to zahvaljujući kontinuiranom ulaganju u sustav odvodnje, rekao je danas na kolegiju riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Drugu godinu za redom Grad Rijeka dodjeljuje potpore za književno stvaralaštvo. Ove je godine prosudbeno povjerenstvo odlučilo da će dodijeliti ri tromjesečne stipendije od ukupno 15 tisuća kuna, a dobit će ih Edi JurkovićNenad Bunjac i Petra Bezjak.

Riječke plaže, koje se prostiru na više od 108 tisuća četvornih metara, spremne su za sezonu kupanja. U njihovo se održavanje ove godine ulaže četiri milijuna kuna, od koncesijskih prihoda i komunalne naknade. Ulaganja se odnose na održavanje, čišćenje, dohranjivanje šljunkom, zaštitu stijenskih pokosa, sanitarija, ograda i drugog. Milijun i tristo tisuća kuna uloženo je u obnovu plaže Grčevo, a sve, osim dva mulića planirana za jesen, bit će gotovo do 1. lipnja.

Riječke plaže Ploče i Kostanj okitit će se i ove godine plavim zastavom. Grčevu se povećao kapacitet za tri tisuće četvornih metara, odnosno za tristotinjak kupača. Koncesijski natječaj za razne plažne aktivnosti još je otvoren, a postojeći ugostiteljski objekti imaju ugovore do 2017. Javlja Lea Domijan Fišter:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.