Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječke vatre - desetljeće humanitarnoga vatrogasnog memorijala

23.09.2017.

12:15

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jubilarni deseti vatrogasni memorijal Riječke vatre održava se na Korzu i Trgu Republike Hrvatske. Natječe se 38 vatrogasnih grupa iz Hrvatske i Slovenije, a cijelo događanje i ove je godine humanitarnoga karaktera.

Početak 10. Riječkih vatri obilježen je snimanjem još jedne milenijske fotografije Šime Strikomana. Natjecanje vatrogasnih grupa (koje čine po dva člana) iz Hrvatske i Slovenije u savladavanju prepreka uz uporabu osnovnih operativno-taktičkih postupaka brojne je gledaoce privuklo na Korzo. Nagrade i priznanja zaslužnima bit će uručene večeras u 19 sati u vatrogasnoj postaji na Vežici.

Memorijal Riječke vatre pokrenula je Javna vatrogasna postrojba grada Rijeke u spomen na sve svoje vatrogasce koji su živote izgubili na intervencijama. Natjecanje je humanitarnoga karaktera, a prihod je namijenjen Odjelu za fizkalnu i rehabilitacijsku medicinu Dječje bolnice Kantrida.

Riječki vatrogasci ponosni su na sada već zavidnu tradiciju memorijala, na koji rado dolaze i njihovi kolege iz cijele Hrvatske te susjedne Slovenije, govori zamjenik zapovjednika JVP Rijeka Dario Gauš:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.