Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječke vatre: humanitarno natjecanje najboljih vatrogasnih ekipa

28.09.2019.

12:09

Autor: Vladimir Jurić

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Na riječkom Korzu danas se održava 12. memorijal Riječke vatre - natjecanje vatrogasnih grupa od po dva člana u čast vatrogasaca grada Rijeke poginulih na intervencijama prilikom spašavanja ljudi i imovine.

Memorijalno natjecanje Riječke vatre organizira Javna vatrogasna postrojba Grada Rijeke u čast vatrogasca Ede Surine, koji je smrtno stradao 2005. godine uslijed eksplozije plina. (GFJ)

Za natjecanje u svladavanju prepreka uz uporabu osnovnih operativno-taktičkih radnji i postupaka prijavile su se 52 ekipe iz Slovenije i Hrvatske, među kojima su i četiri ženske ekipe.

Natjecanje ima humanitarni karakter jer će sredstva prikupljena od kotizacije biti donirana obiteljima prerano preminulog Gorana Toića, zapovjednika DVD-a Cres te na intervenciji stradalog Ivana Galekovića, pripadnika JVP-a Velika Gorica.

Memorijal je otvorio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, a svim natjecateljima dobre rezultate poželio je Hinko Mance, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Rijeke. Poslušajte:

Mance o Rjiečkim vatrama, pripremio Vladimir Jurić

Galerija
Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka, Foto: -/-
Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.