Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječki autobusi bili na ispomoći lokalnom prijevozniku u Novalji

03.07.2018.

11:52

Autor: Lea Domijan Fišter

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Deset autobusa riječkoga Autotroleja i njihova 22 vozača od danas su ponovo u Rijeci, nakon što su od 23. lipnja do 1. srpnja bili na ispomoći lokalnom autoprijevozniku u Novalji. Ovim su angažmanom uprihodovali više od 350 tisuća kuna koje će upotrijebiti za podizanje kvalitete njihovih usluga.

Rijeka plus je za ispomoć novaljskim kolegama ugovorila angažman za riječke vozače i gradske autobuse koji su vozili na 3 linije prema Zrću, od Metajne, Novalje i Stare Novalje.

Deset riječkih gradskih autobusa i čak dva vozača u vrijeme angažmana u Novalji nisu nedostajali na riječkim ulicama kaže Kristina Prijić iz Rijeka plusa. "Na snazi je ljetni red vožnje kad u gradu treba manje vozila, pa se iskoristila mogućnost da Autotrolej ostvari dodatni prihod, ovaj put zbog festivala Hideout na Zrću."

"Računa se na prihod oko 350 tisuća kuna, a točnije će znati nakon konačnoga obračuna. Prihod će upotrijebiti za podizanje kvalitete usluge", rekla je Prijić te dodala da će uskoro prosječna starost riječkoga gradskih autobusa biti zavidnih 6 godina, jer dogodine na riječke ulice stižu novi autobusi.

Novac za 54 nova vozila osiguran je iz fondova EU preko "Riječke aglomeracije", a 15 % domaćeg uloga mora osigurati sam Autotrolej.

Stoga će riječkome prijevozniku dobro doći još poneki angažman, poput ovog u Novalji.

Poslušajte:

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.