Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječki branitelji: Rijeka je zbog Frljića postala grad slučaj

26.08.2015.

14:02

Autor: Larissa Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kazalište se ne smije koristiti za slanje neprihvatljivih političkih poruka, već se u njemu treba obavljati kulturna djelatnost, tvrde iz riječke Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata.

Smatraju da je, zbog političkih i provokativnih izjava i igrokaza intendanta HNK Ivana pl. Zajca Olivera Frljića, Rijeka postala grad slučaj. Nakon neuspjelog pisma i traženja od gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela da se intendanta Frljića razriješi dužnosti, otvoreno pismo s istim zahtjevom je iz Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Rijeka poslano i ministru kulture Berislavu Šipušu, koji još nije odgovorio.

Gradonačelnika Obersnela pozivaju na razgovor otvoren za građanstvo i medije, ne bi li se riješila, po dragovoljcima, napeta politička i društvena situacija.

Mile Biondić osvrnuo se i na incident na održanome Maršu odgovorne slobode, kada je fizički napadnut Antun Babić. Umirovljeni diplomat, prema Biondićevim riječima, novinarski prati rad riječke Udruge i piše za određene portale, stoga iz udruge pozivaju Hrvatsko novinarsko društvo da osude nasilno ponašanje prema aktivistu Babiću. Njihovo priopćenje možete preuzeti ispod teksta, kao i poslušati izjavu Mile Biondića:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.