Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječki buvljak od nedjelje će biti na Brajdi

25.09.2018.

10:42

Autor: Lea Domijan Fišter

Foto: Nikola Ćutuk / Pixsell

Foto: Nikola Ćutuk / Pixsell

Foto: - / -

Već u nedjelju, 30. rujna, na riječkoj tržnici Brajda konačno bi trebao profunkcionirati uređeni model prodaje rabljene robe. Prijedlog je prihvatio riječki gradonačelnik na kolegiju, a razvoj priče ovisit će o interesu prodavača.

Gradonačelnik Vojko Obersnel prijedlog je prihvatio dodavši da je riječ o pokušaju provedbe dugogodišnje želje Riječana za onim što kolokvijalno nazivamo bivljakom te pomoć građanima koji prodajom rabljene robe nešto žele zaraditi.

Cijena zakupa stola za prodaju bit će 10 kuna.

Prodaja rabljene robe trebala bi početi sa sjeverne strane paviljona, za sada samo nedjeljom, od 7 do 14 sati, kaže gradska pročelnica za komunalni sustav Irena Miličević.

To je tek početak. Pokaže li se ovaj model uspješnim, prodaja rabljene roba mogla bi se odvijati i drugim danima u tjednu, ovisno o interesu prodavača.

S obzirom na to da je općenito interes prodavača na tržnici Brajada bio znatno manji nego za glavnu tržnicu, ovdje su cijene zakupa snižene za 50 posto, tržnica je uređena, postavljeni su novi stolovi. 

Koliko su štandova i kakav nadzor za buvljak predvidjeli tumači pročelnica Miličević, poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.