Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječki Centar za rehabilitaciju dobio novo vozilo

27.04.2017.

14:49

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječkom Centru za rehabilitaciju poklonjen je danas kombi s rampom, za prijevoz osoba s posebnim potrebama. Dosadašnji kombi star je deset godina, a prevozeći osobe s invaliditetom prelazio je više od 3.000 kilometara mjesečno.

Riječki Centar za rehabilitaciju skrbi o dvjestotinjak korisnika, od čega 45-ero koristi invalidska kolica. Upravo oni najviše će koristiti novi kombi.

Vozilo je vrijedno 250 tisuća kuna, a od toga su, nakon lanjskog dobrotvornog koncerta, 180 tisuća donirali članovi Zavičajnog društva Dalmacije te 70 tisuća kuna Županija Primorsko-goranska.

Koncert je u rujnu održan u HNK Ivana pl. Zajca pod nazivom "Večer dalmatinske kulture", nastupili su folklorni ansambli KUDŽ "Filip Dević" iz Splita, Neno Belan i Đani Maršan. Budući da je riječki Centar za rehabilitaciju lani pokrenuo akciju pod nazivom "Cesta je i za nas, a kombi je naš spas" kako bi prikupili sredstava za kupnju invalidskog kombija, Zavičajno društvo Damacije i PGŽ su odlučili pomoći i tako su danas predali novo vozilo.

Zahvalila im se ravnateljica Centra Gordana Saršon, a poslušajte što su rekli predsjednik Zavičajnog društva Dalmacije Ante Vranješ i županijska pročelnica za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.